Uczniowie

Eveline 26 l

Urodziny: 15.10.1994
W Kasisi od: 01.04.1995

Eveline jest w Kasisi od najmłodszych lat. Przywieźli ją ojcowie jezuici zaraz po śmierci jej obojga rodziców. Lubi czytać i pisać pamiętnik. Od zawsze interesowała się medycyną.  Bije od niej spokój i pogoda ducha.

LIPIEC 2019
Nasza Eva już oficjalnie jest studentką Collegium Medicum UMK - Wydziału Lekarskiego w Bydgoszczy!!! :) Eva jest w Kasisi od dziecka. Gdy skończyła liceum, na jej prośbę wysłaliśmy ją do szkoły pielęgniarskiej, którą ukończyła z wyróżnieniem i honorami. Odtąd pracowała jako etatowa pielęgniarka w naszym Domu, pracowała po prostu wspaniale. Eva zawsze myślała o rozwijaniu się w medycznej wiedzy, za namową siostry Marioli postanowiła spróbować sił nie w Zambii, ale u nas, w Polsce, a my jako fundacja, z przyjemnością podjęliśmy temat. Od kilku dni nasza bohaterka jest w Polsce, po odrobinie zwiedzania i nadmorskich przeżyć,  zdała egzamin w Bydgoszczy. W przyszłym tygodniu ma jeszcze egzamin w Gdańsku. Jeśli go zda - będzie miała wybór, na jakiej uczelni chce studiować. Choć chyba poczuła miętę z grodem nad Brdą. :) Dziękujemy wszystkim, dzięki którym Eva dziś może kłaść się spać z myślą, że otworzyły się przed nią drzwi do marzeń, że za parę lat będzie PANIĄ DOKTOR! :)
SIERPIEŃ 2018
Eveline wychowała się w Kasisi. Trafiła do naszego domu tuż po stracie obojga rodziców. Dorosła, zawsze świetnie się uczyła, pisała pamiętniki, dużo i chętnie czytała. Zawsze pogodna i z sercem na dłoni. Dziś wchodzi w dorosłość. I to w taką, jaką sobie wymarzyła. Kilka ostatnich lat spędziła w szkole pielęgniarskiej na północy Zambii. Udało się. Ma już w ręce dyplom i czeka na skierowanie do pracy w jednym z rządowych szpitali w Zambii. Póki co jest z nami, w domu. Pomaga w naszym gabinecie zabiegowym i pokazuje młodszym braciom i siostrom, że marzenia są po to, żeby je spełniać.
GRUDZIEŃ 2016
Kończy szkołę pielęgniarską (Akademia dla Położnych i Pielęgniarek) w lipcu będzie miała dyplom.
CZERWIEC 2016
Studiuje pielęgniarstwo, jest na drugim roku.
CZERWIEC 2015
Jest w pierwszej klasie szkoły pielęgniarskiej na północy Zambii.
pokaż starsze

Wyprawka dla studenta