Uczniowie

Idah 16 l

Urodziny: 08.08.2005
W Kasisi od: 16.06.2006

Dla Idah Kasisi stało się domem, gdy miała 2 lata. Na początku pobytu u Sióstr często chorowała. Choć obecnie jej stan jest lepszy, wciąż wymaga opieki medycznej. W czasie wolnym od lekcji, przemienia się w przywódcę swych rówieśników i wodzi rej w trakcie zabaw. Ma jedną słabość – do pluszaków.

CZERWIEC 2021
Bardzo wydoroślała, jest poważna, pomocna i uprzejma. Ma zdrowy osąd na różne tematy. Lubi się wysypiać ;)
LIPIEC 2020
Dziewczynka chodzi do miejscowej szkoły. Jest w ósmej klasie. Teraz uczy się pilnie w domu z pomocą nauczyciela. Od dłuższego czasu nie choruje. Ma dużo energii i pomysłów.
GRUDZIEŃ 2018
Idah wyrosła, jest bardzo samodzielna. Siostra już czyni ją odpowiedzialną za grupkę dzieci, a ta świetnie sobie radzi.
CZERWIEC 2016
Idah jest w czwartej klasie. To bardzo uczynna dziewczynka.
CZERWIEC 2015
Jest na leczeniu. Aktualnie nie choruje od kilku miesięcy, ale ma za sobą dużo powikłań. Została przestawiona na inne leki, które jej pomagają. Bardzo lubi pomagać w pokoju zabiegowym, chętnie sprząta i rozdaje dzieciom witaminy.
pokaż starsze

Barbara Łuczaj

Ania Nawara

Klaudia Rybak