Pilna adopcja

Idah 15 l

Urodziny: 08.08.2005
W Kasisi od: 16.06.2006

Dla Idah Kasisi stało się domem, gdy miała 2 lata. Na początku pobytu u Sióstr często chorowała. Choć obecnie jej stan jest lepszy, wciąż wymaga opieki medycznej. W czasie wolnym od lekcji, przemienia się w przywódcę swych rówieśników i wodzi rej w trakcie zabaw. Ma jedną słabość – do pluszaków.

LIPIEC 2020r.
Dziewczynka chodzi do miejscowej szkoły. Jest w ósmej klasie. Teraz uczy się pilnie w domu z pomocą nauczyciela. Od dłuższego czasu nie choruje. Ma dużo energii i pomysłów.
GRUDZIEŃ 2018r.
Idah wyrosła, jest bardzo samodzielna. Siostra już czyni ją odpowiedzialną za grupkę dzieci, a ta świetnie sobie radzi.
CZERWIEC 2016r.
Idah jest w czwartej klasie. To bardzo uczynna dziewczynka.
CZERWIEC 2015r.
Jest na leczeniu. Aktualnie nie choruje od kilku miesięcy, ale ma za sobą dużo powikłań. Została przestawiona na inne leki, które jej pomagają. Bardzo lubi pomagać w pokoju zabiegowym, chętnie sprząta i rozdaje dzieciom witaminy.
pokaż starsze

Barbara Łuczaj

Ania Nawara

Klaudia Rybak

Mam tyle lat co ty... Chcę ci pomuc

Włodzimierz

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na odziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.