Uczniowie

Mary 11 l

Urodziny: 23.06.2010
W Kasisi od: 13.11.2014

Mary trafiła do nas, ponieważ jej rodzice są chorzy na AIDS i nie są w stanie się nią opiekować. Nie tęskni za nimi, doskonale się odnajduje wśród swoich rówieśników, jest szczęśliwa, czuje się tu bardzo dobrze.

CZERWIEC 2021
Chodzi do piątej klasy. Jest bardzo otwarta, przyjacielska i pomocna. Marzy o wakacjach w Polsce. Nie ma z nią żadnych problemów, dobrze się uczy.
MAJ 2019
Skończyła leczenie. Jest w 2 klasie. Była u mamy na wakacjach, ale kobieta boi się brać córkę na dłużej, bo nie bardzo umie się nią zająć.
STYCZEŃ 2018
Mary bardzo spodobał się pobyt w Polsce, tęskni i ma nadzieję, że jeszcze kiedyś tam, wróci. W tym roku dziewczynka idzie do drugiej klasy.
CZERWIEC 2017
W sierpniu 2017 roku Mary przyjeżdża do Polski na specjalistyczne badania (nie do zrobienia w Zambii) i ustawienie dalszego leczenia. Wykupiliśmy jej już ubezpieczenie, opłacimy też wszystkie badania.
CZERWIEC 2016
Była w domu dwa miesiące i wróciła do Kasisi. Mieszka w Martin’s House. Jest bardzo spokojna. W styczniu ma iść do szkoły.
pokaż starsze

Dżem