ADOPTUJ Z SERCEM

Dzięki Tobie, a za sprawą projektu „Adoptuj z sercem",  może spełnić się jedno z największych marzeń każdego dziecka – posiadanie rodziny. Każde z naszych dzieci w Kasisi zasługuje na szczęśliwą rodzinę adopcyjną. Taką, dla której będzie ważne i wyjątkowe. Rodzinę, od której otrzyma realną pomoc, dającą szansę na lepsze jutro.

Jeśli chcesz należeć do takiej niezwykłej rodziny jednego z naszych dzieci, adoptuj je. Dzieciaki potrzebują adopcji materialnej (to stałe zlecenie na dowolną kwotę; minimalny koszt utrzymania jednego dziecka miesięcznie to 50 zł) oraz adopcji duchowej (to okresowa deklaracja modlitwy w intencji dziecka).

Adopcja tworzy więź. Miejscem, w którym będzie ona mogła powstawać i rozwijać się będzie profil Twojego dziecka. Dowiesz się tam, co u niego słychać.

Będziesz mógł być świadkiem jego życiowych zmagań i osiągnięć. Twoje zdjęcie będzie mogło znaleźć się w wirtualnym albumie rodzinnym dziecka, by i ono mogło się cieszyć swoimi opiekunami. Jeśli masz konto na FB, będziesz mógł nawiązać kontakt z innymi osobami, które także zaadoptowały to samo dziecko co Ty, byście wspólnie, jak w rodzinie, mogli rozmawiać o jego potrzebach i sukcesach.

Dołącz do naszej rodziny Kasisi.

Regulamin projektu znajduje sie tutaj.

Jak to zrobić?

Wybierz jedną z poniższych form adopcji materialnej: Znajdź swoje dziecko", „Pozwól dziecku znaleźć Ciebie" i/lub duchowej – Zaopiekuj się duchowo". Następnie postępuj według instrukcji załączonej do wybranej przez Ciebie formy adopcji.

ZNAJDŹ SWOJE DZIECKO

Jeśli chcesz osobiście znaleźć swoje dziecko i dołączyć do jego rodziny adopcyjnej, otaczając je comiesięczną opieką materialną, poniżej znajdziesz trzy grupy, na które ze względu na wiek podzielone są nasze dzieci.

Gdy wybierzesz jedną z nich, przekierujemy Cię do strony z indywidualnymi profilami dzieci. Poznawszy każde z nich, zdecydujesz, czyją rodzinę adopcyjną chcesz powiększyć.

Tam również znajdziesz dokładną instrukcję, w jaki sposób dokonać adopcji.

POZWÓL DZIECKU ZNALEŹĆ CIEBIE

Jeśli pragniesz dać możliwość dziecku, które najbardziej w tym momencie potrzebuje pomocy, aby samo zaprosiło Cię do swojej rodziny, to znalazłeś się w odpowiednim miejscu.

Wystarczy, że podejmiesz decyzję, aby otoczyć comiesięczną opieką materialną dziecko, które z utęsknieniem wypatruje kogoś z otwartym i wielkim sercem, może właśnie Ciebie, kto dołączy do grona jego najbliższych. Potrzebuje Cię, bo jest samotne albo chore i wymaga kosztownych leków. Być może właśnie rozpoczyna nowy etap życia szkolnego albo odkryło swoją pasję i nie ma możliwości, by ją realizować?.

Jak to zrobić?

Nic prostszego – naciśnij poniższy przycisk „Adoptuję" i sprawdź, kim jest dziecko, które czeka na to, abyś dołączył do jego rodziny adopcyjnej.

Po kliknięciu w poniższy przycisk „Adoptuję" przekierujemy Cię do formularza wpłat. Tam dowiesz się również, w jaki sposób możesz znaleźć się w albumie rodzinnym na profilu indywidualnym dziecka oraz przesłać nam link do swojego profilu na Facebooku, uzyskując w ten sposób możliwość kontaktu z innymi osobami, które tworzą już jego rodzinę.

Kiedy dołączysz już do rodziny adopcyjnej dziecka i będziesz chciał ustawić na swoim koncie zlecenie stałe lub robić kolejne przelewy, potrzebne do tego dane znajdziesz na naszej stronie internetowej w zakładce KONTAKT.

Adoptuję

Zaopiekuj się duchowo

Pełna troska o nasze dzieci, nie ogranicza się do pomocy materialnej. Równie ważnym sposobem, w który możesz wyrazić swoją miłość do nich jest stała opieka duchowa, którą możesz im zapewnić.

Sam wybierasz jej formę (może to być modlitwa, post, ofiarowanie dobrych uczynków czy Mszy św. w tej intencji, etc), czas trwania orazdziecko lub dzieci, które zdecydujesz się otoczyć swoją stałą opieką duchową.

Poniżej znajdziesz odnośniki do trzech grup, na które ze względu na wiek podzielone są nasze dzieci. Wybierając jedną z nich, zostaniesz przekierowany do strony z indywidualnymi profilami dzieci i tam będziesz mógł zdecydować, które z nich będzie miało to szczęście, aby mieć Ciebie w swojej duchowej rodzinie adopcyjnej.

Tam również znajdziesz dokładną instrukcję, w jaki sposób należy dokonać adopcji duchowej.

Koordynator Projektu

Agnieszka Gasińska