Aby sprawdzić liczbę swoich punktów wpisz adres e-mail podany przy płatnościach lub adopcji materialnej. Pamiętaj! Aby punkty wpływały na Twoje konto, zawsze używaj tego samego adresu e-mail.

Uczniowie

Agness 19 l

Urodziny: 28.06.2000
W Kasisi od: 01.01.2005

Agness trafiła do nas jako mała dziewczynka. Matka przyprowadziła ją do Kasisi wraz z bratem Watsonem, gdy mieli po pięć lat. Po roku wróciła, by wziąć dzieci z powrotem. Bezdomni spali pod drzewem na stacji kolejowej. Po jakimś czasie, gdy dzieci były już wycieńczone znów trafiły do sierocińca. Historia powtarzała się kilka razy mimo tego, że dzieci nie chciały iść z matką. W końcu siostra Mariola przekonała kobietę, by ta podpisała deklarację, że już ich nie zabierze. Od tego czasu nie pokazuje się w sierocińcu. Agness zadomowiła się w Kasisi. Jest bardzo inteligentna i dobrze się uczy. Ma pozytywne podejście do ludzi i dobre nawyki. Jest grzeczna i uczynna. Chętnie opiekuje się młodszymi dziećmi, wymyśla dla nich piosenki i zabawy. Lubi marzyć i często dopina swego.

LIPIEC 2018r.
Agnes jest w dziewiątej klasie. Chodzi do szkoły z  internatem.
GRUDZIEŃ 2016r.
Skończyła 8 klasę. Jest bardzo odpowiedzialna i dojrzała. Pracuje jako kucharka u jezuitów.
CZERWIEC 2016r.
Chodzi do ósmej klasy. Jest wzorową uczennicą. Bardzo poważna. Można na niej polegać.
CZERWIEC 2015r.
Chodzi do siódmej klasy. Przytgotowuje się do egzaminów końcowych. Jest otwarta i zawsze chętna do pomocy. W Kasisi ma za zadanie porządkowanie kaplicy. Bardzo o nią dba. Łatwo nawiązuje przyjaźnie. Dużo pomaga Chileshe.
pokaż starsze

Renata Kossak

Agnieszka Lueth

Agnieszka

Pakiet medyczny dla małych pacjentów

Miniva jest u nas od miesiąca. Ciężko choruje i jest bardzo słaba. Odbudowujemy jej zaufanie do świata po tym, jak matka porzuciła ją w buszu. Walczymy o jej zdrowie. Niestety ostatnie wyniki zwiastują poważne problemy. Przewlekłą chorobę zdiagnozowaliśmy też u Richarda. Pomożemy mu tylko wdrażając specjalistyczne i niestety kosztowne leczenie.

To nasi najbardziej potrzebujący mieszkańcy. Chcemy, by zbliżające się Święta były wolne od zmartwień dla wszystkich. Nasi podopieczni przeszli już życiu wystarczająco dużo. Ruszamy ze specjalną zbiórką na leczenie tej dwójki, by otoczyć ich najlepszą możliwą opieką medyczną. Nasz mały szpitalik – House of Hope jest już po generalnym remoncie. Pora zaopatrzyć półki w niezbędne medykamenty!