Uczniowie

Alice 17 l

Urodziny: 08.06.2003
W Kasisi od: 11.10.2004

Alice trafiła do Kasisi po śmierci matki. Osierocenie to nie jedyny ból, z jakim musi się mierzyć. Dziewczynka urodziła się z porażeniem mózgowym, bardzo długo nie mogła chodzić. Po długotrwałej i niełatwej dla niej fizjoterapii zaczęła się poruszać, ale wciąż ma niedowład prawej strony ciała. W jej młodym organizmie znajduje się jednak niezłomny duch. Jest niezwykle uparta i wytrwała w walce z chorobą: systematycznie wykonuje nie zawsze przyjemne ćwiczenia rehabilitacyjne. Bez względu na ograniczenia lubi zabawy ruchowe i wyzwania, jakimi są dla niej obowiązki domowe. Bardzo lubi czytać. Każde wykonane zadanie jest dla niej powodem do radości.

STYCZEŃ 2020
Chodzi do piątej klasy w szkole specjalnej. Mieszka w House of Mercy. Bardzo wydoroślała.
GRUDZIEŃ 2016
Załatwiamy Alice szkołę dla dzieci niepełnosprawnych. Od stycznia razem z Mapalo zaczną naukę w specjalnej szkole w Lusace.
CZERWIEC 2016
Cały czas chodzi na fizjoterapię.
CZERWIEC 2015
Dziewczynka ma fizjoterapię każdego dnia. Dostała specjalny aparat na nogę, który umożliwia jej poprawne chodzenie. Bierze udział we wszystkich zabawach. Nie pozwala sobie na opuszczanie zajęć. Chodzi do trzeciej klasy.
pokaż starsze

renee

Izabella Duda

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na odziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.