Uczniowie

Amanda 12 l

Urodziny: 15.09.2009
W Kasisi od: 17.11.2016

Amanda ma porażenie mózgowe. Kilka lat temu zmarł jej ojciec, a niedawno mama. Dziewczynka trafiła do Kasisi skierowana przez opiekę społeczną. Jest bardzo pogodnym i kontaktowym dzieckiem. Bacznie wszystko obserwuje i z wielką radością odwzajemnia każdy gest życzliwości jej okazany. Wymaga intensywnej rehabilitacji i specjalistycznej opieki.

PAŹDZIERNIK 2021
Amanda ma się bardzo dobrze. Od trzech lat jest intensywnie rehabilitowana i uczestniczy w zajęciach terapeutycznych. Uwielbia muzykę, grę na instrumentach, a ostatnio okazało się, że ogrom radości sprawia jej także rysowanie i układanie puzzli. Pomimo swojej choroby, Amanda bardzo dużo rozumie. Na zajęciach ze skupieniem walczy o każdy milimetr swobodnego ruchu, próbując nam pokazać, że to, co ją ogranicza, to jedynie jej ciało. Jej śmiech, jest chyba największy w całym Kasisi, rozbraja wszystkie smutki i ponure miny.
CZERWIEC 2021
Chodzi do przedszkola trzy razy w tygodniu. Uczy się rysować, ma również ćwiczenia manualne. Bardzo lubi żartować, zawsze się uśmiecha. Nikt jej nie odwiedza.
MAJ 2019
Amanda nie chodzi i nie mówi, ale wszystko rozumie. Lubi oglądać telewizję. Chodzi do domowego przedszkola. Zaczyna poruszać rękami, jest codziennie rehabilitowana. Jej rozwój umysłowy jest prawidłowy, jest bardzo inteligentna.

Filmoteka

Filmoteka