Aby sprawdzić liczbę swoich punktów wpisz adres e-mail podany przy płatnościach lub adopcji materialnej. Pamiętaj! Aby punkty wpływały na Twoje konto, zawsze używaj tego samego adresu e-mail.

Uczniowie

Amanda 10 l

Urodziny: 15.09.2009
W Kasisi od: 17.11.2016

Amanda ma porażenie mózgowe. Kilka lat temu zmarł jej ojciec, a niedawno mama. Dziewczynka trafiła do Kasisi skierowana przez opiekę społeczną. Jest bardzo pogodnym i kontaktowym dzieckiem. Bacznie wszystko obserwuje i z wielką radością odwzajemnia każdy gest życzliwości jej okazany. Wymaga intensywnej rehabilitacji i specjalistycznej opieki.

MAJ 2019r.
Amanda nie chodzi i nie mówi, ale wszystko rozumie. Lubi oglądać telewizję. Chodzi do domowego przedszkola. Zaczyna poruszać rękami, jest codziennie rehabilitowana. Jej rozwój umysłowy jest prawidłowy, jest bardzo inteligentna.

Filmoteka

Grzegorz Otfinowski

Łukasz

Katarzyna Krywcun-Urban

Pakiet medyczny dla małych pacjentów

Miniva jest u nas od miesiąca. Ciężko choruje i jest bardzo słaba. Odbudowujemy jej zaufanie do świata po tym, jak matka porzuciła ją w buszu. Walczymy o jej zdrowie. Niestety ostatnie wyniki zwiastują poważne problemy. Przewlekłą chorobę zdiagnozowaliśmy też u Richarda. Pomożemy mu tylko wdrażając specjalistyczne i niestety kosztowne leczenie.

To nasi najbardziej potrzebujący mieszkańcy. Chcemy, by zbliżające się Święta były wolne od zmartwień dla wszystkich. Nasi podopieczni przeszli już życiu wystarczająco dużo. Ruszamy ze specjalną zbiórką na leczenie tej dwójki, by otoczyć ich najlepszą możliwą opieką medyczną. Nasz mały szpitalik – House of Hope jest już po generalnym remoncie. Pora zaopatrzyć półki w niezbędne medykamenty!