Uczniowie

Amanda 11 l

Urodziny: 15.09.2009
W Kasisi od: 17.11.2016

Amanda ma porażenie mózgowe. Kilka lat temu zmarł jej ojciec, a niedawno mama. Dziewczynka trafiła do Kasisi skierowana przez opiekę społeczną. Jest bardzo pogodnym i kontaktowym dzieckiem. Bacznie wszystko obserwuje i z wielką radością odwzajemnia każdy gest życzliwości jej okazany. Wymaga intensywnej rehabilitacji i specjalistycznej opieki.

CZERWIEC 2021
Chodzi do przedszkola trzy razy w tygodniu. Uczy się rysować, ma również ćwiczenia manualne. Bardzo lubi żartować, zawsze się uśmiecha. Nikt jej nie odwiedza.
MAJ 2019
Amanda nie chodzi i nie mówi, ale wszystko rozumie. Lubi oglądać telewizję. Chodzi do domowego przedszkola. Zaczyna poruszać rękami, jest codziennie rehabilitowana. Jej rozwój umysłowy jest prawidłowy, jest bardzo inteligentna.

Filmoteka

Łukasz

Katarzyna Krywcun-Urban

Fundusz im. Christophers Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Założyliśmy Fundusz im. Christophera Sakali. Z jego pomocą wspieramy chorych, w tym dzieci na oddziale onkologicznym szpitala w Lusace.