Uczniowie

Amanda 11 l

Urodziny: 15.09.2009
W Kasisi od: 17.11.2016

Amanda ma porażenie mózgowe. Kilka lat temu zmarł jej ojciec, a niedawno mama. Dziewczynka trafiła do Kasisi skierowana przez opiekę społeczną. Jest bardzo pogodnym i kontaktowym dzieckiem. Bacznie wszystko obserwuje i z wielką radością odwzajemnia każdy gest życzliwości jej okazany. Wymaga intensywnej rehabilitacji i specjalistycznej opieki.

MAJ 2019r.
Amanda nie chodzi i nie mówi, ale wszystko rozumie. Lubi oglądać telewizję. Chodzi do domowego przedszkola. Zaczyna poruszać rękami, jest codziennie rehabilitowana. Jej rozwój umysłowy jest prawidłowy, jest bardzo inteligentna.

Filmoteka

Łukasz

Katarzyna Krywcun-Urban

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na odziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.