Uczniowie

Amanda 10 l

Urodziny: 15.09.2009
W Kasisi od: 17.11.2016

Amanda ma porażenie mózgowe. Kilka lat temu zmarł jej ojciec, a niedawno mama. Dziewczynka trafiła do Kasisi skierowana przez opiekę społeczną. Jest bardzo pogodnym i kontaktowym dzieckiem. Bacznie wszystko obserwuje i z wielką radością odwzajemnia każdy gest życzliwości jej okazany. Wymaga intensywnej rehabilitacji i specjalistycznej opieki.

MAJ 2019r.
Amanda nie chodzi i nie mówi, ale wszystko rozumie. Lubi oglądać telewizję. Chodzi do domowego przedszkola. Zaczyna poruszać rękami, jest codziennie rehabilitowana. Jej rozwój umysłowy jest prawidłowy, jest bardzo inteligentna.

Filmoteka

Łukasz

Katarzyna Krywcun-Urban

Zambii grozi klęska głodowa

W Zambii głoduje już ponad 2,3 miliona mieszkańców. Brak opadów ma katastrofalny wpływ na rolnictwo. Codziennie o pomoc prosi nas kilkadziesiąt rodzin w potrzebie. Musimy zareagować. Nie zamkniemy drzwi przed ludźmi, którzy coraz liczniej przychodzą prosić nas o ratunek. Dla potrzebujących drzwi w Kasisi się nie zamykają, dobrze o tym wiecie!