Bejbiki

Anna Maria 3 l

Urodziny: 06.12.2016
W Kasisi od: 19.12.2016

Dziewczynka urodziła się z albinizmem , jej mama zmarła wkrótce po porodzie, dziadkowie doszli do wniosku, że nie będą w stanie wystarczająco dobrze zająć się dzieckiem wymagającym specjalnej opieki.
Dziewczynka to nie pierwszy albinos w historii Kasisi. W Zambii na szczęście dużo rzadziej niż np. w Tanzanii słyszy się o niebezpieczeństwach na jakie narażeni są tacy ludzie ze strony osób dających wiarę zabobonom. Anna Maria będzie więc mogła spokojnie rosnąć, a my zadbamy o to by niczego jej nie brakowało.

STYCZEŃ 2019r.
Anna Maria, to świetna dziewczyna. Stanowcza, zawsze wie czego chce. Pięknie śpiewa i tańczy. Chętnie rozmawia ze wszystkimi. Nie ma żadnych lęków, jest wodzirejem w całej grupie.
CZERWIEC 2017r.
Ania bardzo dobrze się rozwija, lubi jesć:) Udało nam się kupić dla niej okulary przeciwsłoneczne. Nigdy nie wychodzi bez okularów na słońce, ponieważ choroba tak osłabia jej oczy, że nawet światło dzienne jest dla niej zagrożeniem. Odpowiednie ubranka i bardzo precyzyjne zasady jeśli chodzi o przebywanie na zewnątrz sprawiają, że jak dotąd skóra małej nie zaprotestowała. Nie pojawiają się żadne niepokojące zmiany. Mała chętnie się uśmiecha. Chyba wie, że wszystko będzie dobrze!!!

Dżem

KATARZYNA

Klasa3 SP 27

Zambii grozi klęska głodowa

W Zambii głoduje już ponad 2,3 miliona mieszkańców. Brak opadów ma katastrofalny wpływ na rolnictwo. Codziennie o pomoc prosi nas kilkadziesiąt rodzin w potrzebie. Musimy zareagować. Nie zamkniemy drzwi przed ludźmi, którzy coraz liczniej przychodzą prosić nas o ratunek. Dla potrzebujących drzwi w Kasisi się nie zamykają, dobrze o tym wiecie!