Aby sprawdzić liczbę swoich punktów wpisz adres e-mail podany przy płatnościach lub adopcji materialnej. Pamiętaj! Aby punkty wpływały na Twoje konto, zawsze używaj tego samego adresu e-mail.

Bejbiki

Anna Maria 3 l

Urodziny: 06.12.2016
W Kasisi od: 19.12.2016

Dziewczynka urodziła się z albinizmem , jej mama zmarła wkrótce po porodzie, dziadkowie doszli do wniosku, że nie będą w stanie wystarczająco dobrze zająć się dzieckiem wymagającym specjalnej opieki.
Dziewczynka to nie pierwszy albinos w historii Kasisi. W Zambii na szczęście dużo rzadziej niż np. w Tanzanii słyszy się o niebezpieczeństwach na jakie narażeni są tacy ludzie ze strony osób dających wiarę zabobonom. Anna Maria będzie więc mogła spokojnie rosnąć, a my zadbamy o to by niczego jej nie brakowało.

STYCZEŃ 2019r.
Anna Maria, to świetna dziewczyna. Stanowcza, zawsze wie czego chce. Pięknie śpiewa i tańczy. Chętnie rozmawia ze wszystkimi. Nie ma żadnych lęków, jest wodzirejem w całej grupie.
CZERWIEC 2017r.
Ania bardzo dobrze się rozwija, lubi jesć:) Udało nam się kupić dla niej okulary przeciwsłoneczne. Nigdy nie wychodzi bez okularów na słońce, ponieważ choroba tak osłabia jej oczy, że nawet światło dzienne jest dla niej zagrożeniem. Odpowiednie ubranka i bardzo precyzyjne zasady jeśli chodzi o przebywanie na zewnątrz sprawiają, że jak dotąd skóra małej nie zaprotestowała. Nie pojawiają się żadne niepokojące zmiany. Mała chętnie się uśmiecha. Chyba wie, że wszystko będzie dobrze!!!

Dżem

Edyta Góral

KATARZYNA

Klasa3 SP 27

Pakiet medyczny dla małych pacjentów

Miniva jest u nas od miesiąca. Ciężko choruje i jest bardzo słaba. Odbudowujemy jej zaufanie do świata po tym, jak matka porzuciła ją w buszu. Walczymy o jej zdrowie. Niestety ostatnie wyniki zwiastują poważne problemy. Przewlekłą chorobę zdiagnozowaliśmy też u Richarda. Pomożemy mu tylko wdrażając specjalistyczne i niestety kosztowne leczenie.

To nasi najbardziej potrzebujący mieszkańcy. Chcemy, by zbliżające się Święta były wolne od zmartwień dla wszystkich. Nasi podopieczni przeszli już życiu wystarczająco dużo. Ruszamy ze specjalną zbiórką na leczenie tej dwójki, by otoczyć ich najlepszą możliwą opieką medyczną. Nasz mały szpitalik – House of Hope jest już po generalnym remoncie. Pora zaopatrzyć półki w niezbędne medykamenty!