Aby sprawdzić liczbę swoich punktów wpisz adres e-mail podany przy płatnościach lub adopcji materialnej. Pamiętaj! Aby punkty wpływały na Twoje konto, zawsze używaj tego samego adresu e-mail.

Uczniowie

Anna 9 l

Urodziny: 31.03.2010
W Kasisi od: 08.04.2010

Annie urodziła się jako wcześniak z porażeniem mózgowym. Ważyła zaledwie 1,10 kg. Jej szesnastoletnia matka zmarła w czasie porodu. Do Kasisi przyniósł ją dziadek. Dziewczynka nadal wymaga stałej opieki medycznej i fizjoterapeutycznej. Kiedy w jej oczach widać smutek do akcji wkracza s. Mariola, która zawsze potrafi ją rozweselić.

MAJ 2019r.
Jest radosna, była wcześniakiem, zdrowotnie się ustabilizowała. Jest mocniejsza, pewna siebie, wie czego chce w życiu.
LIPIEC 2018r.
Annie codziennie ma fizjoterapie. Bardzo ładnie chodzi. Jest bardzo pogodnym dzieckiem. W przyszłym roku chcemy wysłać ją do szkoły integracyjnej.
GRUDZIEŃ 2016r.
Ma kłopoty ze zdrowiem. Zrobiła jej się pod nosem narośl, staramy się pomóc jej się tego pozbyć.
CZERWIEC 2016r.
Cały czas bierze leki. Chodzi do szkoły do klasy special needs w Kasisi. Jest bardzo wesoła.
MAJ 2015r.
Annie jest już  w starszej grupie przedszkolaków- St. Martins House. Codziennie korzysta z ćwiczeń fizjoterapeutycznych. Potrafi już biegać, bardzo ładnie mówi. Niestety nikt jej nie odwiedza.
pokaż starsze

Magda Brzuska

Celina GW

Iwona

Pakiet medyczny dla małych pacjentów

Miniva jest u nas od miesiąca. Ciężko choruje i jest bardzo słaba. Odbudowujemy jej zaufanie do świata po tym, jak matka porzuciła ją w buszu. Walczymy o jej zdrowie. Niestety ostatnie wyniki zwiastują poważne problemy. Przewlekłą chorobę zdiagnozowaliśmy też u Richarda. Pomożemy mu tylko wdrażając specjalistyczne i niestety kosztowne leczenie.

To nasi najbardziej potrzebujący mieszkańcy. Chcemy, by zbliżające się Święta były wolne od zmartwień dla wszystkich. Nasi podopieczni przeszli już życiu wystarczająco dużo. Ruszamy ze specjalną zbiórką na leczenie tej dwójki, by otoczyć ich najlepszą możliwą opieką medyczną. Nasz mały szpitalik – House of Hope jest już po generalnym remoncie. Pora zaopatrzyć półki w niezbędne medykamenty!