Aby sprawdzić liczbę swoich punktów wpisz adres e-mail podany przy płatnościach lub adopcji materialnej. Pamiętaj! Aby punkty wpływały na Twoje konto, zawsze używaj tego samego adresu e-mail.

Przedszkolaki

Barbara 6 l

Urodziny: 04.10.2013
W Kasisi od: 29.01.2016

Barbara do Kasisi trafiła razem z czwórką rodzeństwa. Dziewczynka ma brata bliźniaka Bowasa. Jej ojciec, alkoholik i narkoman, zostawił rodzinę. Matka dotychczas zajmująca się dziećmi została bez środków do życia. Nie jest w stanie utrzymać pięciorga dzieci. W każdą sobotę odwiedza jednak swoje pociechy, bawi się z nimi i rozmawia. Siostry są pod ogromnym wrażeniem, jak bardzo dzieci są zżyte, wspólnie spędzają każdą wolną chwilę. Kasisi dało dzieciom szansę na rozwój.

MAJ 2019r.
Jest spokojniejsza niż kiedyś, bardzo szczera. Trzyma się z bratem bliźniakiem.
LIPIEC 2018r.
Bardzo radosne dziecko. Jest zdrowa i pełna energii.
CZERWIEC 2017r.
Barbara dobrze rośnie, jest dużą dziewczynką.
CZERWIEC 2016r.
Barbara jest bardzo samodzielna. Dziewczynkę i jej rodzeństwo co tydzień odwiedza matka. Kobieta szuka pracy i jak tylko będzie w stanie się utrzymać, zajmie się przynajmniej częściowo starszymi dziećmi. Barbara zostanie w Kasisi.
pokaż starsze

Katarzyna Plichtowicz

Paulina Wiśniewska

Łukasz Franczyk

Pakiet medyczny dla małych pacjentów

Miniva jest u nas od miesiąca. Ciężko choruje i jest bardzo słaba. Odbudowujemy jej zaufanie do świata po tym, jak matka porzuciła ją w buszu. Walczymy o jej zdrowie. Niestety ostatnie wyniki zwiastują poważne problemy. Przewlekłą chorobę zdiagnozowaliśmy też u Richarda. Pomożemy mu tylko wdrażając specjalistyczne i niestety kosztowne leczenie.

To nasi najbardziej potrzebujący mieszkańcy. Chcemy, by zbliżające się Święta były wolne od zmartwień dla wszystkich. Nasi podopieczni przeszli już życiu wystarczająco dużo. Ruszamy ze specjalną zbiórką na leczenie tej dwójki, by otoczyć ich najlepszą możliwą opieką medyczną. Nasz mały szpitalik – House of Hope jest już po generalnym remoncie. Pora zaopatrzyć półki w niezbędne medykamenty!