Uczniowie

Belita 16 l

Urodziny: 28.12.2003
W Kasisi od: 12.11.2014

Belita jest w Kasisi od pierwszych dni swojego życia, została przyniesiona po śmierci mamy. Dziewczynka jest spokojna i zrównoważona. Jej pozytywne nastawienie do świata owocuje tym, że ma dużo przyjaciół. Jest pilną i zdolną uczennicą, co zawsze widać na wzorowym świadectwie. Przejawia zdolności plastyczne – bardzo ładnie rysuje. W wolnym czasie lubi się bawić i jest przy tym niezwykle kreatywna. Chętnie pomaga przy najmłodszych. Jest bardzo samodzielna.

CZERWIEC 2020r.
Belita jest w dziesiątej klasie. Dobrze się uczy. Jest spokojna i zrównoważona. Chętnie pomaga. Szczególnie lubi prace w ogrodzie i kwiaty.
LIPIEC 2018r.
Jest w szkole z internatem. Chodzi do ósmej klasy.
GRUDZIEŃ 2016r.
Chodzi do siódmej klasy. Dobrze się uczy. Bardzo pomaga siostrze Marysi, dużo czasu spędza z bejbikami pomagając na jardzie. Pod koniec roku pojedzie na wycieczkę do Livingstonu. Zamieszka w nowym Domu Miłosierdzia.
CZERWIEC 2016r.
Belita chodzi do piątej klasy. Wszystko u niej w porządku. Jest bardzo mądra i ambitna.
CZERWIEC 2015r.
Dziewczynka mieszka w Edmunds House, opiekuje się młodszymi dziećmi. Dzięki przeprowadzce bardzo dojrzała, czuje się odpowiedzialna za braci i siostry.
pokaż starsze

przybory malarskie

przybory malarskie

17,00 PLN
Kosz warzyw

Kosz warzyw

15,00 PLN
Kolorowa szafa nastolatka

Kolorowa szafa nastolatka

60,00 PLN
Książki do biblioteki

Książki do biblioteki

25,00 PLN
Nshima

Nshima

3,00 PLN

Barbara Grzesiak

Antonina Pich

Magdalena i Krzysztof

Da niel

Adopcja duchowa bez przeszkód dla każdego.

Kasisi

Eleni Damps

Joanna R.

Monika Korin

Dzieci z Parafii p.w. św. Michała Archanioła w Poznaniu

Ania Makowska

Anna Matysiak

Kamila T.

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na odziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.