Bejbiki

Blessing 2 l

Urodziny: 30.11.2017
W Kasisi od: 13.06.2018

Dziewczynka trafiła do Kasisi razem ze swoją siostrą- Susan. Matka porzuciła je u ciotki i uciekła nie wiadomo gdzie.

MAJ 2019r.
Jak tylko przyszła do Kasisi była bardzo nieufna, z czasem się otworzyła, we własnym gronie jest radosna i uśmiechnięta. Dobrze je. Nie choruje.
STYCZEŃ 2019r.
Blessing jest zdrowa, zawsze ma dobry apetyt. Matki jak dotychczas nie znaleziono. Dziewczynka lubi przebywać ze swoją starszą siostrzyczką Susan.

Dżem

Kamila Zawada

DomiNika

Zambii grozi klęska głodowa

W Zambii głoduje już ponad 2,3 miliona mieszkańców. Brak opadów ma katastrofalny wpływ na rolnictwo. Codziennie o pomoc prosi nas kilkadziesiąt rodzin w potrzebie. Musimy zareagować. Nie zamkniemy drzwi przed ludźmi, którzy coraz liczniej przychodzą prosić nas o ratunek. Dla potrzebujących drzwi w Kasisi się nie zamykają, dobrze o tym wiecie!