Uczniowie

Blessing 11 l

Urodziny: 26.07.2008
W Kasisi od: 05.12.2017

Blessing pochodzi z wioski połoznej niedaleko Kasisi. Po śmierci mamy babcia przyniosła ją jako niemowlę do naszego domu, gdy dziewczynka miała 2 lata kobieta zabrała ją do siebie. Teraz niestety babcia umiera i Blessing jest bez opieki.

MAJ 2019r.
Chodzi do trzeciej klasy, dobrze się uczy. Lubi bawić się w dom. W przyszłości chce być nauczycielką.

Kurs komputerowy

Agnieszka Kuprowska

Asia

Zambii grozi klęska głodowa

W Zambii głoduje już ponad 2,3 miliona mieszkańców. Brak opadów ma katastrofalny wpływ na rolnictwo. Codziennie o pomoc prosi nas kilkadziesiąt rodzin w potrzebie. Musimy zareagować. Nie zamkniemy drzwi przed ludźmi, którzy coraz liczniej przychodzą prosić nas o ratunek. Dla potrzebujących drzwi w Kasisi się nie zamykają, dobrze o tym wiecie!