Uczniowie

Boyd 13 l

Urodziny: 16.03.2007
W Kasisi od: 15.09.2007

Boyd do Kasisi trafił jako kilkumiesięczne niemowle. Pochodzi z drugiego końca Zambii. Przysłała go organizacja, która zajmuje się prostytutkami. Jest bardzo spokojnym i grzecznym dzieckiem. Nie w głowie mu  łobuzowanie.

WRZESIEŃ 2020
Niedawno Boyd przeszedł zabieg usunięcia migdałków. Chłopak jest już domu! Ma za sobą trudne chwile. Był nawet moment, że śmiertelnie obraził się na siostrą Mariolę za to, że tak bardzo boli. Jedynym plusem były lody, które przyjmował z przepisu lekarza. Już zapowiedział, że przy najbliższej infekcji będzie się chciał widzieć dokładnie z tym samym lekarzem, licząc, że słodkości przepisuje na każde schorzenie;) Na szczęście w Kasisi szybko zapomina się o bólu. Są koledzy, plac zabaw. Nie ma chwili na nudę ani rozpamiętywanie bólu.
CZERWIEC 2020
Chodzi do szóstej klasy. Uczy się bardzo dobrze. Jest bardzo kochany i uczynny. Służy jako ministrant. Zawsze pogodny. Trochę nieśmiały.
LIPIEC 2018
Jest w piątej klasie. Bardzo lubi grać w piłkę, lubi też akrobacje. Nie jest duszą towarzystwa. Ścisły umysł‚ prowadzi go do rozwijania swojej pasji, informatyki.
CZERWIEC 2016
Chodzi do trzeciej klasy. Jest zadowolonym z życia i bardzo przyjacielskim dzieckiem. Ma dużo kolegów. Lubi grać w piłkę.
CZERWIEC 2015
Jest już w domu dużych chłopców. Chodzi do drugiej klasy. To bardzo delikatny i spokojny chłopak. Lubi się przytulać i grać w piłkę nożną. Tak bardzo lubi szkołę, że nawet jak jest chory prosi siostrę, żeby go do niej puściła.
pokaż starsze

kkkkkk

Piotr Kuciński

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na odziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.