Bejbiki

Chola 1 l

Urodziny: 08.10.2018
W Kasisi od: 23.03.2020

Chłopczyk trafił do Kasisi, ponieważ stracił mamę. Ludzie, którzy go przynieśli podróżowali z nim ok 800 km, żeby w końcu do nas dotrzeć. Zapewnimy mu wszystko czego potrzebuje, żeby być zdrowym i szczęśliwym dzieckiem.

MARZEC 2020r.
Z powodu COVID-19 od kilku dni Kasisi pozostaje zamknięte. Bezpieczeństwo naszych podopiecznych jest najważniejsze. Są jednak wyjątki. Otwieramy drzwi wtedy, gry pukają do nich potrzebujący. Dziś opieka społeczna przywiozła nad małego Chola z wioski oddalonej 800 kilometrów od Kasisi. Od kilku godzin cieszymy się nowym członkiem kasiskiej rodziny. Chłopiec dwa miesiące temu w tragicznych okolicznościach stracił matkę. Kobieta nie przeżyła spotkania z krokodylem, a ponieważ karmiła chłopaka piersią, Chola szybko wpadł w niedożywienie. Dziś waży zaledwie 6,5 kilograma i bardzo potrzebuje naszego wsparcia. Chłopak trafił od razu do House of Hope na kwarantannę. Będzie potrzebował specjalnego odżywiania, żeby wyciągnąć go z niedożywienia i wzmocnić bardzo słaby organizm. Zrobimy wszystkie badania i cokolwiek trzeba, by poczuł się jak w domu. Trzymajcie za niego kciuki!

Przytulanki

Ela

Nina

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na odziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.