Aby sprawdzić liczbę swoich punktów wpisz adres e-mail podany przy płatnościach lub adopcji materialnej. Pamiętaj! Aby punkty wpływały na Twoje konto, zawsze używaj tego samego adresu e-mail.

Przedszkolaki

Claudia 4 l

Urodziny: 19.05.2015
W Kasisi od: 24.05.2015

Claudię przyniesiono do Kasisi gdy miała zaledwie kilka dni. Jej ojciec zmarł w marcu 2015r. Matka została bez domu i środków do życia z czworgiem dzieci.

MAJ 2019r.
Jest piękną dziewczynką. Chodzi do domowego przedszkola. Lubi grać w piłkę, malować, śpiewać i oglądać bajki.
LIPIEC 2018r.
Jest już w ST Edmund’s House. Chodzi do przedszkola, jest bardzo zadowolona.
CZERWIEC 2017r.
Dziewczynka jest rezolutna i samodzielna, cały czas biega. Mama Claudii zadzwoniła pierwszy raz od kiedy ją przywiozła do Kasisi, jeszcze ani razu nie odwiedziła córki.
CZERWIEC 2016r.
Dziewczynka jest chorowita. Często ma zapalenie płuc. Trzeba być czujnym jeśli chodzi o jej zdrowie.
CZERWIEC 2016r.
Claudia napędziła dziś całemu Kasisi strachu. Nad ranem dostała wysokiej gorączki, silnych drgawek, prawie przestała oddychać. Po czym dołączyła do coraz liczniejszego grona tych, którym życie uratował pierwszy zakup naszej Fundacji, kasiski ambulans. Siostra Mariola wiozła ją na sygnale do szpitala. Mniej więcej w 2/3 drogi, w Chelstonie, mała znów wpadła w stan drgawkowy i znów zatrzymała się oddechowo. Do szpitala natychmiast przyjechała dr Sahar. Okazało się, że Claudia ma malarię mózgową. Dziś wieczorem czuje się już dużo lepiej, jest przytomna, podobno siedzi na łóżku i powtarza do swojej opiekunki: "Bella, Bella!". :) Jutro może będzie już mogła wrócić do domu. Trzymajcie za nią kciuki.
pokaż starsze

Izabela Gardian

Ania Szepe

Alina Pańczuk

Pakiet medyczny dla małych pacjentów

Miniva jest u nas od miesiąca. Ciężko choruje i jest bardzo słaba. Odbudowujemy jej zaufanie do świata po tym, jak matka porzuciła ją w buszu. Walczymy o jej zdrowie. Niestety ostatnie wyniki zwiastują poważne problemy. Przewlekłą chorobę zdiagnozowaliśmy też u Richarda. Pomożemy mu tylko wdrażając specjalistyczne i niestety kosztowne leczenie.

To nasi najbardziej potrzebujący mieszkańcy. Chcemy, by zbliżające się Święta były wolne od zmartwień dla wszystkich. Nasi podopieczni przeszli już życiu wystarczająco dużo. Ruszamy ze specjalną zbiórką na leczenie tej dwójki, by otoczyć ich najlepszą możliwą opieką medyczną. Nasz mały szpitalik – House of Hope jest już po generalnym remoncie. Pora zaopatrzyć półki w niezbędne medykamenty!