Uczniowie

Cypriano 18 l

Urodziny: 13.04.2003
W Kasisi od: 01.11.2013

Cypriano trafił do Kasisi po śmierci swojej matki. Przyniósł go ojciec, będący w ostatnim stadium AIDS. Trudne przeżycia z wczesnego dzieciństwa sprawiły, że chłopiec jest dojrzalszy niż jego rówieśnicy. Można z nim poważnie porozmawiać na wiele tematów. Zdaje sobie sprawę z ciężkiej choroby ojca i ze swojej sytuacji. Bardzo lubi chodzić do szkoły oraz jak każdy chłopiec w tym wieku uwielbia grać w piłkę nożną. Co ciekawe, nawet gdy biega po boisku na bosaka, potrafi być bardzo skuteczny w strzelaniu bramek.

CZERWIEC 2021
Chłopiec cały czas jest u taty, wciąż otrzymuje wsparcie z Kasisi. Skończył szkołę podstawową, ale w liceum sobie nie poradził. Ojciec uczy go uprawy ziemi.
CZERWIEC 2020
Chłopiec mieszka teraz z ojcem. Cały czas mu pomagamy. Płacimy za szkołę, kupujemy im żywność, ubrania i dajemy pieniądze na przejazdy do szpitala, ponieważ Cypriano teraz leki bierze stamtąd.
LIPIEC 2018
Cypriano jest u taty, ale wciąż go wspieramy. Jego tata bardzo się stara. Dajemy im jedzenie i płacimy za szkołę chłopca.
GRUDZIEŃ 2016
Idzie do siódmej klasy. Ojciec odwiedza go bardzo często. Być może pójdzie też do niego na parę tygodni w wakacje. Bardzo chętnie pomaga w ogrodzie w Kasisi.
CZERWIEC 2016
Chłopak chodzi do szóstej klasy. Zdrowotnie bardzo się podniósł. Nie ma z nim żadnych kłopotów. Na wakacje jeździ do ojca, który w ciągu roku odwiedza go raz na dwa miesiące.
CZERWIEC 2015
Raz w miesiącu chłopca odwiedza bardzo schorowany i coraz słabszy ojciec. Cypriano jest bardzo obowiązkowy. Codziennie sam przychodzi zamiatać spadające czerwone kwiaty z "płonących drzew". Jest w czwartej klasie. To bardzo cichy i skryty chłopak. Z jego zdrowiem coraz lepiej.
pokaż starsze

Piłka nożna

Piłka nożna

Kurczak

Kurczak

Kosz warzyw

Kosz warzyw

Kosz owoców

Kosz owoców

Nshima

Nshima

Marta

Kacpi

ANNA

Anonimowy Darczyńca

adopcja duchowa bez przeszkód dla każdego.

Goska

Iza, Michał, Nati, Ami