Uczniowie

Dorcas 10 l

Urodziny: 22.06.2011
W Kasisi od: 01.08.2017

Dorcas trafiła do Kasisi razem z bratem bliźniakiem Stevenem. Bliźnięta dorastały w innym domu dziecka w Zambii. W pewnym momencie młode dzieci zyskały szansę, gdy odwiedzające ich w sierocińcu małżeństwo zdecydowało się je adoptować. Niestety rodzina nie zaakceptowała Dorcas i Stevena. Rozstali się. Dzieci trafiły do Kasisi. Początkowo bardzo przeżywały kolejną gigantyczną zmianę w swoim krótkim życiu. Dziś się uśmiechają, bo bardzo im się u nas spodobało, od od razu zyskali mnóstwo przyjaciół i dzięki siostrom poczuły co znaczy miłość. Ucieszą się z pewnością jeszcze bardziej, gdy zyskają i w Was dobrych przyjaciół.

CZERWIEC 2021
Jest w drugiej klasie z dziećmi specjalnej troski. Lubi tańczyć i grać z chłopakami w piłkę nożną. Dobrze idzie jej w szkole. Jest całkiem niezła w matematyce. Bardzo pomocna. Inne dzieci bardzo lubią Dorcas.
MAJ 2019
Dziewczynka jest w pierwszej klasie. Lubi bawić się lalkami, czytać książki i grać w piłkę.

Książki do biblioteki

Książki do biblioteki