Uczniowie

Doris 17 l

Urodziny: 05.05.2004
W Kasisi od: 07.10.2005

Doris trafiła do Kasisi po śmierci matki, mając zaledwie rok. Kasisi to dla niej nie tylko dom, ale w dużym stopniu jedyna szansa na życie, Doris ma bowiem liczne problemy zdrowotne. Dziewczynka prócz leków pragnie także miłości i bliskości. Do walki z chorobami niezbędne są uwaga, czułość opiekunów i uznanie dla jej niezłomności.

CZERWIEC 2021
Chodzi do szkoły, jest w szóstej klasie. Bardzo się zmieniła, wydoroślała, stała się pewna siebie i otwarta. Lubi matematykę, ale w przyszłości chce zostać nauczycielem angielskiego.
MAJ 2019
Chodzi do piątej klasy. Jest przewlekle chora. Należy do chóru, lubi sport. Jest bardzo spokojna i inteligentna.
GRUDZIEŃ 2016
Ma dobre wyniki, stan jej zdrowia się ustabilizował. Bardzo chętnie pomaga siostrze w przygotowywaniu leków.
CZERWIEC 2016
Chodzi do trzeciej klasy. Przestała chorować. Jest mocniejsza i zdrowsza.
GRUDZIEŃ 2015
Stan fizyczny i psychiczny naszej Doris bardzo się ostatnio poprawił. Ustąpiły dolegliwości związane z wątrobą, skończyło się obniżenie nastroju, Doris otworzyła się na relacja, szuka kontaktu, zaczęła się uśmiechać. Siostra Mariola stara się, by Doris  miała jak najwięcej wrażeń, zabiera ją na zakupy do Lusaki, na wycieczki do Chaminuki. Dziewczynka bardzo dobrze odnalazła się w szkole.
MAJ 2015
Stan zdrowia Doris bardzo się poprawił. Bardzo urosła. Zawsze pomaga Siostrze przy porannym i wieczornym rozdawaniu leków.
pokaż starsze

Komplet badań