Uczniowie

Elizabeth 14 l

Urodziny: 17.10.2006
W Kasisi od: 27.11.2006

Elizabeth nie jest w Kasisi sama. Ma bowiem siostrę bliźniaczkę Esnart. Dziewczynki pochodzą z odległego zakątka Zambii (900 km od Kasisi). Do sierocińca trafiły kiedy miały zaledwie kilka tygodni. Ich matka zmarła, a ojciec jest nieznany. Elizabeth jest zdrowa i zadowolona z życia. Jest bardzo ułożona i raczej poważna jak na swój wiek. Lubi się uczyć, czytać i chodzić do szkoły. Dziewczynki są ze sobą bardzo zżyte, wszystko robią wspólnie.

CZERWIEC 2021
Razem z Liness jest w prywatnym liceum , chodzi do dziewiątej klasy. Bardzo dobrze się uczy. Jest wesoła, dużo opowiada o szkole, widać, że bardzo ją lubi i jej na niej zależy.
LIPIEC 2020
Dziewczynka chodzi do ósmej klasy do szkoły w Lusace. Mieszka w internacie, uczy się bardzo dobrze. Chce zostać pielęgniarką.
LIPIEC 2018
Przez kilka miesięcy razem z siostrą Esnart były u dalszej rodziny. Bardzo się cieszą, że wróciły. Pięknie tańczą.
CZERWIEC 2016
Dziewczynka jest chwilowo u swojej rodziny.
CZERWIEC 2015
Elizabeth razem z siostrą jest na wakacjach u swojej rodziny na północy kraju.
pokaż starsze

Książki do biblioteki