Uczniowie

Gertrude 13 l

Urodziny: 13.02.2008
W Kasisi od: 29.01.2016

Gertrude do Kasisi trafiła razem z czwórką rodzeństwa. Jej ojciec alkoholik i narkoman zostawił rodzinę. Matka dotychczas zajmująca się dziećmi została bez środków do życia. Nie jest w stanie utrzymać pięciorga dzieci. W każdą sobotę odwiedza jednak swoje pociechy, bawi się z nimi i rozmawia. Siostry są pod ogromnym wrażeniem, jak bardzo dzieci są zżyte. Gertrude z troską opiekuję się młodszymi dziećmi, wspólnie spędzają każdą wolną chwilę. Kasisi dało dzieciom szansę na rozwój. Dopiero tu Gertrude i Peter zaczęli chodzić do szkoły. Bardzo lubią się uczyć.

LIPIEC 2021
Mieszka z mamą, cały czas otrzymuje wsparcie z projektu "Adoptuj z sercem". Chodzi do liceum. Bardzo dobrze się uczy. Regularnie razem z mamą odwiedza rodzeństwo w Kasisi.
MAJ 2019
Gertrude mieszka ze swoją mamą, ale wciąż otrzymuje wsparcie z projektu „Adoptuj z sercem”

Kurczak

M Ziarno