Uczniowie

GILBERT MUHAU 17 l

Urodziny: 03.05.2004
W Kasisi od: 08.02.2009

Gilbert został porzucony na ulicach Lusaki i przyniesiony do Kasisi. Miał wtedy zaledwie kilka lat. Nic nie wiadomo na temat jego przeszłości. W Kasisi zostało mu nadane imię i nazwisko.

CZERWIEC 2021
Jest w dziesiątej klasie, w szkole u Jezuitów. Bardzo się zmienił, duży wpływ na niego miała praca na farmie w pobliżu szkoły. Tam zarabiał na swoje kieszonkowe. Bardzo dojrzał. Jest otwarty i uśmiechnięty.
LIPIEC 2020
Gilbert chodzi do dziewiątej klasy w szkole na południu Zambii. Niedługo będzie pisał egzaminy.
LIPIEC 2018
Chłopiec bardzo dobrze się uczy. Ostatnio narzekał na ból nogi, ale okazało się, że noga w porządku, a jedynym problemem było to, że chciał trochę odpocząć od szkoły;)
GRUDZIEŃ 2016
Idzie do szóstej klasy. Ma dużo szalonych pomysłów. Trochę się opuścił w nauce, po rozmowie z siostrą Mariolą obiecał, że poprawi wyniki.
CZERWIEC 2016
Chodzi do piątej klasy. Bardzo wyrósł, jest bardzo radosny. Lubi grać w piłkę.
CZERWIEC 2015
Bardzo urósł, spoważniał. Ładnie tańczy. Jest w czwartej klasie. Dobrze się uczy i dobrze czuje się już w Kasisi. Zrobił się pewny siebie. Kasisi jest już jego domem.
pokaż starsze

Piłka nożna