Uczniowie

Gilbert 11 l

Urodziny: 10.09.2010
W Kasisi od: 12.02.2015

Jego rodzice są niewidomi. Gilbert żył na ulicy. Z czasem znalazł schronienie w domu dla dzieci ulicy, skąd trafił do Kasisi.

CZERWIEC 2021
Jest bardzo energicznym dzieckiem. Trzeba mieć go cały czas na oku, bo rozrabia na całego. Chodzi do piątej klasy. Uczy się dobrze. Odkryliśmy, że niedaleko Kasisi ma ojca, ale ten nie chce zabrać syna.
MAJ 2019
Jest w czwartej klasie, lubi kopać w piłkę, i rozładowywać zakupy z miasta, jest w grupie starszych chłopców.
CZERWIEC 2016
Chłopiec ma się dobrze. Chodzi do pierwszej klasy.
CZERWIEC 2015
Mieszka już w domu u chłopców. Siostry miały nadzieję, że odwiedzą go rodzice, niestety do tej pory nikt się nie pojawił. Początkowo tęsknił za placówką, z której został do nas przywieziony. Teraz w Kasisi czuje się jak w domu. Jest coraz odważniejszy i pewniejszy siebie.
pokaż starsze

Piłka nożna

Piłka nożna

Talerz dla sportowca