Uczniowie

Golden Joseph 8 l

Urodziny: 16.06.2013
W Kasisi od: 18.02.2019

Chłopiec trafił do Kasisi 18 lutego 2019 roku około godziny 15.00. Przywiozła go do nas opieka społeczna. Od paru dni pisały o nim zambijskie media, gazety, profile na FB. Jego ojciec zwrócił się do nich, zrozpaczony, by ktoś adoptował jego syna, bo on już nie może dłużej zapewnić mu niczego. Tatę pożegnał bez żalu, początkowo na wszystkich reagował bardzo elektrycznie. Nic nie mówił.

MAJ 2021
Golden ma różne choroby skórne i ciężką padaczkę. Pomimo przyjmowanych leków ciężkie ataki się zdarzają. Non stop jest na leczeniu.
LIPIEC 2019
Siostry zmieniły chłopcu imię, przedstawiamy zatem Goldena Josepha:) Jest dzieckiem specjalnej troski. Chłopiec po raz pierwszy poszedł do szpitala na badania pediatryczne. Sprawdzamy, jak rok spędzony na ulicy, wpłynął na jego rozwój. Było trochę emocji podczas badań, ale lizak od pani doktor przegonił cały lęk.

Przyrządy do fizjoterapii

Przyrządy do fizjoterapii