Przedszkolaki

Isaac (Ishmael) 5 l

Urodziny: 21.11.2015
W Kasisi od: 21.02.2017

Chłopiec trafił do Kasisi razem z bratem Abrahamem. Ich rodzice nie żyją. Babcia przyprowadziła ich do nas, bo opieka nad nimi przerasta jej siły, przede wszystkim dlatego, że Isaac ma anemię sierpowatą i ciągle wymaga leczenia szpitalnego.

MAJ 2021
Od czasu do czasu ma ataki anemii sierpowatej, wtedy musimy brać go do szpitala. Wcześniej odwiedzała go babcia, teraz już nie przychodzi. Nie wiemy, czy babcia żyje, nie ma z nią żadnego kontaktu.
MAJ 2019
Isaac jest bardzo cichy i spokojny. Lubi się przytulać i bawić zabawkami.
PAŹDZIERNIK 2018
WAŻNE! Chłopiec trafił do szpitala, jego stan jest ciężki. Isaak choruje na paskudną, wrodzoną, nieuleczalną chorobę, anemię sierpowatą, w przebiegu której krwinki albo szybko się rozpadają (stąd anemia), albo deformują się, zlepiają i gdzie się da - tworzą zatory, powodujące ból, zapalenia, a nawet ostre niedokrwienia narządów, których konsekwencją może być nawet śmierć. U Isaaka poważny problem jest w tej chwili na styku żołądka i jelit. Wszyscy dziś duchowo przy nim posiedźmy, wspierajmy malucha jak umiemy...
KWIECIEŃ 2018
Ishmael i jego brat Abraham na prośbę swojej babci przyjęli w Kasisi chrzest. Chłopiec od teraz nazywa się Isaac. Bardzo ciężko choruje, rzuty anemii sierpowatej powtarzają się, co chwilę jeździmy z nim do szpitala, tym bardziej cieszy się chwilami bez bólu.
CZERWIEC 2017
Chłopiec jest muzułmaninem. Odwiedza go babcia.
pokaż starsze

Dzień pobytu w szpitalu