Bejbiki

Joshua 9 m

Urodziny: 23.11.2020
W Kasisi od: 24.11.2020

Joshua trafił do Kasisi jako jednodniowe dziecko. Jego mama jest chora. Trafiła do szpitala, jeszcze jak była w ciąży. Tam urodziła i została na kolejne 6 miesięcy, musiała przejść operacje. Z siostrą Mariolą poznały się, gdy trafił tam Christopher, a po jego śmierci, kiedy zdecydowaliśmy o uruchomieniu Funduszu im. Christophera Sakali, objęliśmy ją opieką wraz z wieloma innymi pacjentami onkologii. Kobieta jest w bardzo trudnej sytuacji nie tylko zdrowotnej, ale i rodzinnej. Jest bezdomna, a teraz w dodatku bardzo ciężko chora. Oczywiście dalej będziemy ją wspierali, a o synka nie musi się martwić. Dziś Joshua zaśnie w przytulnym pokoiku, otulony ciepłym kocykiem i najlepszą troską sióstr.

CZERWIEC 2021
Na początku czerwca miała przyjść mama chłopca, ale nie pojawiła się. Joshua ładnie, zdrowo rośnie, ma duży apetyt.
MAJ 2021
Chłopczyk ma trochę kłopotów ze zdrowiem ale mamy nadzieje, że szybko sobie ze wszystkim poradzi i wyrośnie na zdrowego i szczęśliwego maluszka.

Mleko terapeutyczne

Mleko terapeutyczne