Uczniowie

Mapalo 16 l

Urodziny: 03.01.2005
W Kasisi od: 11.01.2005

Mapalo trafiła do Kasisi jako niemowlę. Miała sparaliżowaną prawą stronę ciała, zniekształconą szczękę, nie była w stanie zamykać ust. Po długiej fizjoterapii znaczna część objawów złagodniała i Mapalo zaczęła chodzić i robi to naprawdę doskonale. Nie mówi, ale nauczyła się języka migowego. Jest bardzo inteligentna i kontaktowa, świetnie czuje się w grupie, wciąż się uśmiecha. Inne dzieci bardzo ją lubią.

CZERWIEC 2021
W tygodniu dziewczynka jest w internacie, na weekendy przyjeżdża do Kasisi. Ostatnio zdiagnozowano u niej chorobę przewlekłą, jest w klasie z dziećmi specjalnej troski.
LIPIEC 2020
U dziewczynki wszystko dobrze.
STYCZEŃ 2017
Mapalo zaczęła naukę w nowej szkole specjalnej, w Lusace. Ta szkoła wydaje się być dużo lepsza od tej, do której uczęszczała dotąd, a poza tym pozwoli to Mapalisi spędzać weekendy w kasiskim domu.
CZERWIEC 2016
Chodzi do szkoły specjalnej koło Livingston. Na wakacje przyjeżdża do Kasisi. Ma bardzo dobre wyniki. Chodzi do czwartej klasy. Wszyscy chwalą Mapalo, że jest bardzo przyjacielska i pomocna.
CZERWIEC 2015
Mapalo robi niesamowite postępy. Wolontariuszka Elena aktywuje ją przez różne ćwiczenia edukacyjne. Znalazła dla dziewczynki nadzieję na komunikację w przyszłości. Mapalo potrzebny będzie iPad ze specjalnym oprogramowaniem, dzięki któremu wskazując piktogramy będzie mogła układać zdania i komunikować się ze światem.
pokaż starsze

Przyrządy do fizjoterapii