Uczniowie

Moses Samuel 10 l

Urodziny: 10.03.2011
W Kasisi od: 24.09.2012

Chłopiec, gdy miał ponad rok, został porzucony na ulicy w Lusace. Jest niewidomy, sparaliżowany i nie słyszy. Potrzebny jest mu program profesjonalnych zabiegów fizjoterapeutycznych. Siostry wożą go do Lusaki na ćwiczenia, ale jak dotąd nie przyniosły one wyraźnej poprawy.

CZERWIEC 2021
Jest niewidomy i najprawdopodobniej nie słyszy. Reaguje tylko na dotyk. Chodzi na fizjoterapie.
MAJ 2019
Według lekarza chłopiec nie widzi i nie słyszy, ale reaguje na dotyk i dźwięk. Nie mówi, ale dużo się uśmiecha.
WRZESIEŃ 2018
Chłopiec bardzo urósł, ale jego stan się nie poprawił. Nadal ma codziennie ćwiczenia i dużo przebywa na powietrzu. Ma dobrą opiekę i kochających przyjaciół, którzy chętnie biorą go na spacer.
PAŹDZIERNIK 2017
Bez zmian. Cały czas chodzi na fizjoterapię, ma ćwiczenia w wodzie. Poza tym, że nie jest już tak spastyczny, to nie ma większej poprawy.
CZERWIEC 2016
Chłopiec ma zajęcia z fizjoterapii dwa razy dziennie. Nie widać znacznej poprawy, poza tym, że jest bardziej zrelaksowany i wypoczęty. Otrzymał nowy wózek.
STYCZEŃ 2016
Samuel nadal ćwiczy dwa razy dziennie. Czuje się dobrze, radykalnej poprawy nie widać, ale jego niepełnosprawność się nie pogłębia.
MAJ 2015
Chłopiec dwa razy dziennie wykonuje ćwiczenia fizjoterapeutyczne. Do tego zadania jest wyznaczona jedna mumies, która czuwa tylko nad nim. Samuel zrobił się spokojny, nie płacze, wciąż jednak nie ma z nim kontaktu. Bardzo potrzebuje bliskości, czuje dotyk i przytulanie.
pokaż starsze

Przyrządy do fizjoterapii