Bejbiki

Moses 3 l

Urodziny: 24.04.2018
W Kasisi od: 06.06.2018

Moses trafił do Kasisi mając niewiele ponad miesiąc. Przywieziono go do nas z miejscowości odległej o 800 km. Mosesa i jego mamę znaleziono przy drodze, mama jest prawdopodobnie ciężko chora psychicznie – obecnie znajduje się w szpitalu. Malec trafił do nas, bo w Zambii coraz więcej ludzi wie, że – jak to ujął starszy imiennik Mosesa, który przywędrował do nas na własnych nogach jakiś czas temu, po tym jak wyrzuciła go mama – „tu dzieci są szczęśliwe”. Co jakiś czas Moses może się cieszyć odwiedzinami taty. Maluszek zachwyca wszystkich swoimi uśmiechami i generalną rozkosznością.

MAJ 2021
Dobrze się rozwija, jest bardzo inteligentny. Nie ma problemów zdrowotnych. Problemy z jedzeniem również minęły. Próbujemy znaleźć jego rodzinę, ale mieszkają gdzieś daleko i ciężko tam dotrzeć.
MAJ 2019
Jest bardzo lubiany przez wszystkich i bardzo pogodny. Ma tylko problem z jedzeniem, trzeba pilnować, żeby zjadł cokolwiek.
STYCZEŃ 2019
Moses bardzo szybko rośnie. Nie ma żadnych kłopotów zdrowotnych. Czasem odwiedza go tato. Wtedy zawsze przynosi coś ze swojego pola dla starszych dzieci. Jest szczęśliwy, że synek tak dobrze się rozwija.

Mleko

Mleko