Pilna adopcja

Naomi 8 l

Urodziny: 28.12.2011
W Kasisi od: 12.10.2016

Naomi jest w Kasisi razem ze swoim bratem. Dzieciaki pochodzą z Rwandy, a do Zambii uciekły z Konga razem ze swoją mamą, która bardzo ich kocha i często odwiedza. Kobieta stara się zrobić wszystko, żeby zapewnić im godne życie, narazie pracuje i uczy się angielskiego, jak tylko jej sytuacja się poprawi zabierze dzieci do siebie.

MAJ 2019r.
Dziewczynka chodzi do pierwszej klasy. Mama ją odwiedza, jak będzie w lepszej sytuacji, weźmie dzieci do siebie.

Gry planszowe

Milena Konopka

Agnieszka Kuprowska

Zambii grozi klęska głodowa

W Zambii głoduje już ponad 2,3 miliona mieszkańców. Brak opadów ma katastrofalny wpływ na rolnictwo. Codziennie o pomoc prosi nas kilkadziesiąt rodzin w potrzebie. Musimy zareagować. Nie zamkniemy drzwi przed ludźmi, którzy coraz liczniej przychodzą prosić nas o ratunek. Dla potrzebujących drzwi w Kasisi się nie zamykają, dobrze o tym wiecie!