Uczniowie

Nelly 28 l

Urodziny: 01.03.1993
W Kasisi od: 01.06.1993

Do Kasisi trafiła mając trzy miesiące. Matka zmarła, osieracając 11 dzieci. Nelly była prawdopodobnie po jakimś urazie fizycznym. Była niewidoma i całkowicie sparaliżowana. Miała kilka operacji, z tego dwie w Polsce. Po leczeniu jej stan poprawił się na tyle, że chodzi, widzi i mówi. Dziewczynka wraz z Siostrą ogląda telewizję, a także czasami jeździ do miasta na zakupy – bardzo to lubi.

CZERWIEC 2021
Jest spokojna i radosna. Coraz więcej rozmawia, nauczyła się też rozmawiać przez telefon. Nie choruje. Miała problem z zębami, trzeba było usunąć 2 przednie, ponieważ będzie miała założoną koronkę.
SIERPIEŃ 2020
Nelly czuje się dobrze i jak zawsze jest zadowolona z życia.
PAŹDZIERNIK 2017
Dobre wieści o Nelly! : Nasza gwiazda jest już w Polsce i przeszła specjalistyczne badania. Okazało się, na szczęście, że sytuacja nie będzie chyba wymagała wielkiej interwencji neurochirurgicznej, wystarczy wyregulowanie pracy zastawek i sensowne ustawienie leczenia padaczki.
CZERWIEC 2016
Ostatnio szwankuje jej zdrowie. Często ma omdlenia. Jest obawa, że coś się może dziać z zastawką w mózgu. Diagnozujemy i konsultujemy sytuację. Być może będzie konieczna kolejna wizyta w Polsce i wymiana zastawki.
CZERWIEC 2015
Nelly coraz lepiej mówi i chodzi. Widać jej umysłowy rozwój. Wieczorami ogląda z siostrą telewizję. Lubi jeździć do miasta po zakupy, sama układa sobie listę. Na pierwszym miejscu jest kolorowe czasopismo, jogurt i ciastka.
pokaż starsze

Filmoteka