Uczniowie

Peter Kenneth 8 l

Urodziny: 28.10.2012
W Kasisi od: 10.12.2012

Chłopca do sierocińca oddała mama, która nie miała możliwości go wychować. Rzeczywiście do Kasisi trafił bardzo zaniedbany i wymagał intensywnej opieki medycznej.

CZERWIEC 2021
Jest radosny, mądry i przyjacielski. Chodzi do szkoły z internatem, daleko od Kasisi. Bardzo ją lubi. Dzięki szkole bardzo się rozwinął, tam zaczął mówić.
MAJ 2019
Jest cały czas rehabilitowany. Mówi, biega, bawi się na yardzie z chłopcami.
LIPIEC 2018
Wszędzie go pełno i zawsze udaje mu się wymknąć w najbardziej nieoczekiwanym momencie, by opiekunom zafundować atak paniki z powodu zniknięcia;)
CZERWIEC 2016
Chłopiec już chodzi. Jest duża poprawa. Wszystko zawdzięcza fizjoterapii. Nie może jeść twardych rzeczy ze względu na częściowy paraliż przełyku. Chodzi na spacery, bardzo interesuje się zabawkami.
GRUDZIEŃ 2015
Kennet czuje się dobrze. Codziennie ma ćwiczenia, staje się coraz bardziej sprawny, sam już siada, wstaje, chodzi w łóżeczku. Liczymy, że za kilka miesięcy zacznie chodzić po yardzie. Szymon Hołownia po wizycie u chłopca powiedział, że wygląda on na szczęśliwego.
CZERWIEC 2015
W Kasisi panuje jakiś wirus. Wczoraj zmarł jeden z naszych podopiecznych, a dziś do szpitala trafił Kennet, który jest w najgorszym stanie. Prosimy o modlitwę i ciepłe myśli.
MAJ 2015
Stan jego zdrowia bardzo się poprawił. Przybrał na wadze. Dzięki pracy fizjoterapeutów wychodzi z paraliżu. Nie umie jeszcze mówić. Jest w małych bejbikach.
pokaż starsze

LoveKids

Alina

Dorota Kopeć (Dorka)

adopcja duchowa bez przeszkód dla każdego.

Rodzice J.

Magdalena Owsiana