Uczniowie

Richard 13 l

Urodziny: 25.12.2007
W Kasisi od: 24.01.2011

Richard do Kasisi trafił z ulicy. Nie wiadomo nic o jego rodzinie i przeszłości. Jest spontanicznym i radosnym dzieckiem, przy tym dość hałaśliwym. Rozpiera go energia, lubi ją twórczo pożytkować, jeżdżąc na rowerze, tańcząc i śpiewając. Bardzo szybko angażuje się w nowe zabawy i nowe relacje.

CZERWIEC 2021
Kiedy był mały mieliśmy z nim trochę problemów wychowawczych. Teraz zmienił się bardzo, jest usłużny, otwarty, szczery i przyjacielski. Chodzi do siódmej klasy.
LIPIEC 2020
Richard chodzi do szóstej klasy. Dobrze się uczy. Lubi grać  w piłkę i malować. Jest bardzo rozważny i chętnie pomaga. Lubi siedzieć godzinami w bibliotece i czytać książki.
LIPIEC 2018
Richard jest zafascynowany komputerami. Codziennie chodzi na lekcje informatyki. Świetnie się uczy. Jest już w grupie starszych chłopców, co sprawiło, że bardzo szybko się usamodzielnił.
GRUDZIEŃ 2016
Idzie do drugiej klasy. Ostatnio przeszedł malarię, ale wszystko już dobrze. Zmienił grupę, jest teraz w Don Bosko Boys.
CZERWIEC 2015
Richard chodzi do pierwszej klasy. Mieszka w Martin House. Przyjaźni się z Mwambą.
pokaż starsze

Płyty z muzyką