Uczniowie

Sekayi 13 l

Urodziny: 15.12.2007
W Kasisi od: 27.11.2014

Sekayi przebywała w hospicjum razem z matką i po jej śmierci tam została. Siostry postanowiły przyprowadzić ją do Kasisi. Ojca nie zna. Dziewczynka ma lekkie porażenie mózgowe i problemy z chodzeniem. Jest bardzo wesoła i optymistyczna, potrafi cieszyć się ze wszystkiego.

CZERWIEC 2021
Jest w szóstej klasie. Zawsze można na nią liczyć, chętnie pomaga w sprzątaniu jadalni. Zawsze, gdy słyszy muzykę, zaczyna tańczyć. Ma problemy z czytaniem.
LIPIEC 2020
Chodzi do piątej klasy.  Przyjęła Pierwszą Komunie Świętą. Dobrze się uczy, jest bardzo radosna.
CZERWIEC 2016
Chodzi do pierwszej klasy. Codziennie ma fizjoterapię. Ciągle uśmiechnięta od ucha do ucha.
CZERWIEC 2015
Ze względu na porażenie mózgowe i problemy z chodzeniem codziennie wykonuje ćwiczenia fizjoterapeutyczne. Fachowcy stwierdzili, że nie ma szans, na to, by jej noga była w pełni sprawna. Mimo to bardzo lubi skakać na trampolinie. Ma w sobie dużo ciepła, lubi się przytulać. Nigdy na nic nie narzeka.
pokaż starsze

Przyrządy do fizjoterapii