Aby sprawdzić liczbę swoich punktów wpisz adres e-mail podany przy płatnościach lub adopcji materialnej. Pamiętaj! Aby punkty wpływały na Twoje konto, zawsze używaj tego samego adresu e-mail.

Bejbiki

Charles Mapalo 3 l

Urodziny: 02.06.2016
W Kasisi od: 12.06.2017

Charles Mapalo żył z niezrównoważoną psychicznie matką na ulicach Lusaki. Chłopak nie miał nigdy domu, własnego łóżka i choćby jednej zabawki. Matka porzuciła go na jednym ze straganów na targowisku w Lusace i uciekła. Przejęta sklepikarka przygarnęła chłopca i przez kilka dni opiekowała się nim we własnym domu. Po jakimś czasie zdała sobie sprawę, że to nie najlepszy pomysł i o całym zajściu poinformowała policję. Pracownicy opieki społecznej nazwali go Mapalo Charles i przywieźli do Kasisi. Chłopak wygląda na zdrowe dziecko.

MAJ 2019r.
Bardzo troszczy się o innych. Jest radosny. Lubi oglądać bajki i jeździć na zabawkowej Hondzie. Jest zdrowy.
KWIECIEŃ 2018r.
Chłopiec jest bardzo grzeczny i spokojny, trochę nieśmiały w kontaktach poza grupa rówieśniczą, ale wewnątrz niej odnajduje się świetnie.

Pościel dla dziecka

Monika Pietrakowska

Agnieszka Kuprowska

Sandra Seklecka

Pakiet medyczny dla małych pacjentów

Miniva jest u nas od miesiąca. Ciężko choruje i jest bardzo słaba. Odbudowujemy jej zaufanie do świata po tym, jak matka porzuciła ją w buszu. Walczymy o jej zdrowie. Niestety ostatnie wyniki zwiastują poważne problemy. Przewlekłą chorobę zdiagnozowaliśmy też u Richarda. Pomożemy mu tylko wdrażając specjalistyczne i niestety kosztowne leczenie.

To nasi najbardziej potrzebujący mieszkańcy. Chcemy, by zbliżające się Święta były wolne od zmartwień dla wszystkich. Nasi podopieczni przeszli już życiu wystarczająco dużo. Ruszamy ze specjalną zbiórką na leczenie tej dwójki, by otoczyć ich najlepszą możliwą opieką medyczną. Nasz mały szpitalik – House of Hope jest już po generalnym remoncie. Pora zaopatrzyć półki w niezbędne medykamenty!