Bejbiki

Charles Mapalo 3 l

Urodziny: 02.06.2016
W Kasisi od: 12.06.2017

Charles Mapalo żył z niezrównoważoną psychicznie matką na ulicach Lusaki. Chłopak nie miał nigdy domu, własnego łóżka i choćby jednej zabawki. Matka porzuciła go na jednym ze straganów na targowisku w Lusace i uciekła. Przejęta sklepikarka przygarnęła chłopca i przez kilka dni opiekowała się nim we własnym domu. Po jakimś czasie zdała sobie sprawę, że to nie najlepszy pomysł i o całym zajściu poinformowała policję. Pracownicy opieki społecznej nazwali go Mapalo Charles i przywieźli do Kasisi. Chłopak wygląda na zdrowe dziecko.

MAJ 2019r.
Bardzo troszczy się o innych. Jest radosny. Lubi oglądać bajki i jeździć na zabawkowej Hondzie. Jest zdrowy.
KWIECIEŃ 2018r.
Chłopiec jest bardzo grzeczny i spokojny, trochę nieśmiały w kontaktach poza grupa rówieśniczą, ale wewnątrz niej odnajduje się świetnie.

Pościel dla dziecka

Agnieszka Kuprowska

Sandra Seklecka

Zambii grozi klęska głodowa

W Zambii głoduje już ponad 2,3 miliona mieszkańców. Brak opadów ma katastrofalny wpływ na rolnictwo. Codziennie o pomoc prosi nas kilkadziesiąt rodzin w potrzebie. Musimy zareagować. Nie zamkniemy drzwi przed ludźmi, którzy coraz liczniej przychodzą prosić nas o ratunek. Dla potrzebujących drzwi w Kasisi się nie zamykają, dobrze o tym wiecie!