Pilna adopcja

Crispin 11 l

Urodziny: 21.03.2009
W Kasisi od: 01.03.2016

Crispin trafił do Kasisi wraz ze swoim bratem Matthew. Chłopcy przyjechali do nas z hospicjum, do którego trafili z powodu niekompetencji i braku rozwagi opiekującej się nimi rodziny. Crispin jest ciężko chory.

MAJ 2019
Chodzi do trzeciej klasy. Uwielbia grać w piłkę. Jeszcze kilka lat temu chciał być lekarzem, teraz zmienił plany i zamierza zostać piłkarzem. Lubi rysować. Jest bardzo aktywnym, radosnym chłopcem.
CZERWIEC 2016
Chłopiec zdrowieje. Ma ustawione leczenie i dobrze na nie reaguje. Chodzi do przedszkola.
MARZEC 2016
Stan zdrowia Crispina wciąż jest zły. Powikłania powodowane zaniedbaniem leczenia, które przerwali poprzedni opiekunowie pustoszą jego organizm. Chłopiec jest bardzo dzielny, chętnie zgadza się na wszystkie realizowane przez siostrę Mariolę zabiegi. Wie, że jest w domu, wie, że ma wielu przyjaciół i wie, że czas wrócić do sił. Crispin chce zostać lekarzem. Pewnego razu podczas porannego zastrzyku postanowił połączyć praktykę lekarską z własną rekonwalescencją. „Siostro, zrobię sobie zastrzyk sam.” Po tych słowach wziął w garść strzykawkę i w asyście siostry sprawę załatwił samodzielnie.

Komplet badań

Anna Mikulska

Latton's

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na odziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.