Uczniowie

Steven 10 l

Urodziny: 22.06.2011
W Kasisi od: 01.08.2017

Chłopiec trafił do Kasisi razem z siostrą bliźniaczką Dorcas. Bliźnięta dorastały w innym domu dziecka w Zambii. W pewnym momencie młode dzieci zyskały szansę, gdy odwiedzające ich w sierocińcu małżeństwo zdecydowało się je adoptować. Dzieci zyskały nadzieję na dorastanie w kochającej je rodzinie. Niestety rodzina nie zaakceptowała Dorcas i Stevena. Rozstali się. Dzieci trafiły do Kasisi. Początkowo bardzo przeżywały kolejną gigantyczną zmianę w swoim krótkim życiu. Dziś się uśmiechają, bo bardzo im się u nas spodobało, od razu zyskali mnóstwo przyjaciół i dzięki siostrom poczuły co znaczy miłość. Ucieszą się z pewnością jeszcze bardziej, gdy zyskają i w Was dobrych przyjaciół.

MAJ 2021
Chodzi do czwartej klasy. Dobrze się uczy. Jest mądrym chłopcem. Bardzo aktywny, biega ciągle z chłopakami, gra w piłkę, chodzi na warsztaty malarskie.
MAJ 2019
Chłopiec chodzi do pierwszej klasy. Jest grzeczny, bardzo dobrze czuje się w Kasisi. Lubi rozmawiać z kolegami i czytać książki.
LIPIEC 2018
Steven chodzi do pierwszej klasy. Bardzo dobrze czuje się w Kasisi, już nie chce mieszkać gdzie indziej.

Książki do biblioteki

Książki do biblioteki