Uczniowie

Venasio Francis 9 l

Urodziny: 24.12.2011
W Kasisi od: 23.10.2012

Matka zostawiła chłopca w Kasisi, mówiąc, że nie może go wychowywać, bo nie ma z czego żyć. Był bardzo chory, więc w pierwszej kolejności zadaniem sióstr było ustabilizowanie jego stanu zdrowia. Na szczęście teraz ma się już dobrze.

CZERWIEC 2021
Chodzi do drugiej klasy. Jest na długotrwałym leczeniu z powodu choroby, ale jego stan jest dobry. Rozrabiaka na całego. Wszędzie go pełno. Dobrze się uczy. Lubi przychodzić do biura s. Marioli i szukać różnych zdobyczy. Jest bardzo otwarty.
LIPIEC 2020
Chłopiec chodzi do pierwszej klasy. Uczy się dobrze. Jest bardzo radosny i aktywny. Ma zawsze dobry apetyt, jest zdrowy.
MAJ 2019
Radosne dziecko. Jest w przedszkolu poza Kasisi. Potrafi zawalczyć o swoje.
LIPIEC 2018
Chłopiec chodzi do przedszkola. Mieszka w Edmund’s House. Jest bardzo samodzielny i radosny.
STYCZEŃ 2018
Niestety dość często choruje. Ponieważ jest bardzo aktywny, nieustannie miewa wypadki, zadrapania etc. Jest bardzo wesoły.
SIERPIEŃ 2016
Nasz mały Francis pojechał dziś z siostrą Mariolą do szpitala w Lusace, gdzie przeszedł zabieg chirurgiczny dłoni. Prawdopodobnie przyczyną problemów było niepozorne skaleczenie, które mogło zostać nadkażone jakąś  bakterią. Sytuacja została jednak opanowana, Francis operację zniósł bardzo dzielnie.
CZERWIEC 2016
Francis bardzo chciałby iść już do grupy większych chłopców i pewnie niebawem spełni się jego marzenie. Ma kłopoty ze zdrowiem, często choruje.
CZERWIEC 2015
Niedawno odwiedziła go mama, ale powiedziała, że nie może się nim zająć.  Stan jego zdrowia jest dobry.
pokaż starsze

Gry planszowe