Rozpieszczalnik Kasisi

Dlaczego „Rozpieszczalnik"? Bo tu będziemy rozpieszczać nasze kochane dzieci. Bo rozpieszczając, będziemy rozpuszczać zło, które przylgnęło do nich, zanim trafiły do tego uzdrawiającego miejsca, jakim jest Kasisi.

Życie dziecka to przecież nie tylko jedzenie, czy leki. To również jego marzenia, możliwość beztroskiej zabawy, ciekawego i twórczego spędzenia wolnego czasu, to drobne przyjemności. Dzięki wszystkim stałym darczyńcom Fundacji Kasisi, uczestnikom Adopcji Serca, klientom Spiżarni i Garażu – jesteśmy w stanie co miesiąc zapewnić naszym dzieciakom podstawę, to co jest im niezbędne.

„Rozpieszczalnik" zaś to kontynuacja Funduszu Marzeń im. Franka Bandy i rozwinięcie tej idei. Teraz sami będziecie mogli wybrać, jaką przyjemność chcecie dziś sprawić naszym podopiecznym: wysłać ich na wycieczkę, kupić książkę, film, przytulankę, zabawkę edukacyjną, farby, a może zafundować kurs prawa jazdy, który da frajdę ale i ułatwi któremuś z naszych chłopaków (albo dziewczyn) znalezienie pracy. Na stronie Funduszu Marzeń wciąż będziemy zamieszczać obszerne relacje z wycieczek i uśmiechy naszych dzieciaków wywołane innymi spełnionymi tutuj marzeniami.

Odwiedzajcie „Rozpieszczalnik" często, a my tak często, jak tylko się uda, będziemy Wam pokazywać promienne uśmiechy naszych dzieciaków! Nasze dzieci zasługują przecież na to, co powinno być udziałem każdego dziecka na świecie. Na dzieciństwo.

Produkty

Prawo jazdy dla starszych chłopaków

Kasisi to miejsce, które daje korzenie i skrzydła. Korzenie, bo miłość którą  wychowankowie tam otrzymują sprawie, że zawsze mówią o tym miejscu DOM. Skrzydła, bo również dzięki Wam otrzymują edukację i pielęgnują zdolności, które ułatwiają im start w samodzielnym życiu. Prawo jazdy jest ważną umiejętnością i otwiera wiele drzwi. Tych, którzy lada moment wyfruną z gniazda chcemy wyposażyć w tą umiejętność.

Talon na wycieczki

Nawiązanie do naszego Funduszu Marzeń. Kupując talon na wycieczkę umożliwiacie dzieciakom poznawanie piękna i uroku kraju w którym się urodziły, a którego nie miały okazji zobaczyć ze względu na okoliczności w jakich się wychowują. Siostry robią wszystko, żeby chociaż po części realizować najskrytsze marzenia wszystkich podopiecznych.

Przybory malarskie

Jak zapewne dobrze wiecie, część z naszych podopiecznych wykazuje wyjątkowy talent malarski. Suwilanji, Innocent, Jeremiah i Jacob, żeby rozwijać swoją pasję i doskonalić kunszt potrzebują podstawowych narzędzi. Kupując przybory malarskie zapewnicie im farby, pędzle, płótna i wszystko inne co potrzebne jest młodemu malarzowi :)

Kolorowa szafa nastolatki

Pamiętacie jak siostra Mariola zabrała dziewczynki na zakupy do Manda Hill? Było to dla nich wyjątkowe przeżycie. Rzadko kiedy mogą pozwolić sobie na wspólny beztroski dziewczęcy czas połączony z zakupami i jedzeniem lodów. W związku z tym chcemy dać im okazję do częstszych chwil przyjemności i wspaniałych wspomnień. Możecie mieć w tym oczywiście swój udział! Wystarczy, że wpłacicie tutaj 50 złotych i pozwolicie dziewczynom cieszyć się wspólnie spędzonym czasem.

Płyty z muzyką

Całe Kasisi gra, tańczy i śpiewa. Znacie z pewnością zapierające dech w piersiach układy taneczne połączone z niezwykłymi figurami akrobatycznymi w wykonaniu chłopaków Don Bosko, wokalne możliwości dziewcząt także robią wrażenie. Ma się czasem wrażenie, że muzyka płynie tam we krwi i jest nieodzownym elementem życia. Zachęcamy Was do wspólnego zbudowania płytoteki z prawdziwego zdarzenia, dzięki czemu każdy muzyczny gust znajdzie w niej coś dla siebie.

Przytulanki

Miś, słoń, małpka, króliczek lub krówka - kolorowe pluszowe zwierzaki to w pewnym momencie życia każdego człowieka najlepsi przyjaciele. Nasze dzieci bardzo lubią okazywać uczucia. Jak wszystkie dzieci są też bardzo wrażliwe na każdy dobry gest wykonany w ich kierunku. Dlatego nie zamierzamy szczędzić im przyjemności i zachęcamy Was do pluszakowego rozpieszczania.

Filmoteka

Od czasu do czasu, w wolne popołudnia w Kasisi zapada cisza a podwórko pustoszeje. Od niedawna dzięki Wam nasze dzieci mają nowy telewizor i jak tylko nadarza się okazja spotykają się by wspólnie oglądać, bajki i wielkie kinowe produkcje. Póki co filmoteka jest mocno ograniczona, więc niektóre tytuły dzieci znają już na pamięć. Czas to zmienić i pokazać dzieciom i młodzieży także nasze ulubione filmy.

Książki do biblioteki

Znacie to uczucie, kiedy ulubiona lektura przenosi nas w niezwykły świat, gdy zaprzyjaźniamy się z bohaterami, poznajemy niezwykłe miejsca i tracimy wyczucie czasu obiecując sobie, że jeszcze tylko kilka stron? Dzieci w Kasisi kochają książki. Niedzielne, gorące popołudnia to wspaniały czas na zaczytanie się. Chcemy wyposażyć bibliotekę w Kasisi w nowe powieści przygodowe, komiksy, bajki oraz podręczniki, których nasi młodzi naukowcy bardzo potrzebują. I pomyślcie tylko, że zapraszamy Was do wypełnienia półek, które w kasiskiej bibliotece kilka lat temu ufundował prezydent USA George W. Bush.

Zabawki edukacyjne

Najmłodszym wychowankom Kasisi nie trzeba wymyślać zabaw, one nigdy się nie nudzą. Mają w sobie tyle energii i kreatywaności, że każdy drobiazg może być świetną zabawką i zająć je na długi czas. Nam jednak zależy na tym, by dobrze wykorzystać niespożyte siły maluchów i by od najmłodszych lat mogły bawić się zabawkami, które rozwiną intelekt, ułatwią start w szkolnych zmaganiach i dadzą duuużo radości.

KOLOROWY ZAWRÓT GŁOWY - PROGRAM LOJALNOŚCIOWY

Naszym zamierzeniem jest to, aby dzięki „Rozpieszczalnikowi” spełniać nie tylko marzenia naszych dzieci, ale także rozpieszczać Was!

W związku z tym przygotowaliśmy coś specjalnego dla Was: KOLOROWY ZAWRÓT GŁOWY, czyli program lojalnościowy, w którym wydane złotówki zamieniać będziemy na punkty, a punkty na starannie wyszukane i bardzo designerskie nagrody.

Rozpieszczajcie zatem nasze dzieciaki, a przy okazji również siebie :)

Dowiedz się więcej...