Program dla szkół

kasisi 2016/2017

III edycja zatytułowana

NIEZWYKŁA LEKCJA PROSTO Z AFRYKI

Tym razem chcemy Wam pokazać, czym Afryka zaskoczyła nas pozytywnie. Okazuje się bowiem, że nie jest to tylko kontynent, który wymaga jedynie naszego wsparcia. To właśnie Afryka coraz częściej pomaga nam zrozumieć, co w życiu jest najistotniejsze i jak wiele posiadamy.

Motto naszej Fundacji brzmi: „Każdy ma coś, ale nikt nie ma wszystkiego”.

Już w grudniu nasi wysłannicy wyjadą na Czarny Ląd, aby przygotować dla Was specjalne zadania. Tym razem pokażemy Wam nieco więcej Afryki niż tylko Zambię. Sięgniemy także do bogactwa krajów i niezwykłych historii ludzi, których poznaliśmy dzięki działalności naszej bliźniaczej Fundacji ‒ Dobrej Fabryki.

nowych przyjaciół
kasisi
111 440 zł
zebranych w roku
szkolnym 2016/2017
placówek
sprawdź również

Zobacz, ile już lat działamy i co udało nam się wspólnie osiągnąć z przedszkolami i szkołami z całej Polski.