Program dla szkół

kasisi 2017/2018

IV edycja zatytułowana

Na Afrykańskim Szlaku

IV edycję Ozłacamy Kasisi poświęciliśmy marzeniom i wdzięczności, a poprzez realizację fascynującej gry, pokazaliśmy, jak duży potencjał drzemie w naszych podopiecznych – mieszkańcach Zambii, a także pozostałych krajach, w których działa zaprzyjaźniona z nami Fundacja Dobra Fabryka.

Chcieliśmy pokazać, z jakimi sytuacjami spotykają się na co dzień, z czym się zmagają, czym żyją, oraz przekonać Was, że warto czerpać z ich bogactwa – skarbu? W trakcie tej edycji uczestnicy przechodzili przez trzy zadania: stworzenie gry planszowej pt. ,,Poszukiwanie skarbu”, zaadoptowanie dziecka z Kasisi – kolegi do pary oraz zorganizowanie kiermaszu na rzecz Kasisi.

sprawdź również

Zobacz, ile już lat działamy i co udało nam się wspólnie osiągnąć z przedszkolami i szkołami z całej Polski.