Uczniowie

Chungu 12 l

Urodziny: 10.05.2009
W Kasisi od: 22.09.2010

Chungu jest starszym bratem Emmanuela. Obydwaj zostali przyniesieni do Kasisi na prośbę biskupa Lusaki. Matka zostawiała ich w różnych miejscach miasta i zniknęła. Chungu jest bardzo bystry, łatwo nawiązuje kontakt i wszędzie go pełno. Lubi psocić.

CZERWIEC 2021
Jest w piątej klasie. Dobrze się uczy, lubi warsztaty malarskie. Bardzo urósł przez ostatni rok. Jest dobrym piłkarzem. To przyjacielski chłopak, lubi porozmawiać ze wszystkim. Zawsze jest uśmiechnięty.
MAJ 2019
Jest w trzeciej klasie. Gra na keyboardzie, ma dodatkowe lekcje muzyki, występuje na koncertach w Kasisi, np. Bożonarodzeniowych.
LIPIEC 2018
Chłopiec raz w tygodniu ma lekcję gry na keybordzie z nauczycielem z Lusaki. Jest już w Don Bosko Boys. Opiekuje się młodszym bratem. Bardzo lubi być w Kasisi.
STYCZEŃ 2018
Chungu jest bardzo spokojny i inteligentny jest bardzo wytrwały w grze na keybordzie. Bardzo opiekuńczy w stosunku do swojego brata.
CZERWIEC 2017
Chungu jest bardzo zdolnym dzieckiem, gra na keyboardzie.
LIPIEC 2016
Chungu czuł się dziś źle przez cały dzień. Siostra Mariola, bazując na swoim wieloletnim doświadczeniu, podejrzewa u niego malarię. Chłopiec miał pobieraną krew, która jutro pojedzie do szpitala na badanie pod mikroskopem. Wcześniej siostra zrobiła mu test przesiewowy, który wyszedł negatywnie, ale - też nauczeni doświadczeniem - tym testom wierzymy tylko wtedy, gdy wyjdą pozytywnie.
CZERWIEC 2016
Chłopiec nie chodzi do szkoły, pójdzie dopiero w styczniu. Udało się znaleźć jego ojca, ale nie jest chętny, by odwiedzać dziecko.
CZERWIEC 2015
Bardzo urósł. Jest spokojnym chłopcem. Opiekuńczy w stosunku do swojego brata. Lubi śpiewać a melodię i słowa wymyśla sam. Później uczy śpiewać kolegów.
pokaż starsze

Zajęcia muzyczne