Pilna adopcja

Mubiana 7 m

Urodziny: 2020
W Kasisi od: 12.10.2020

Chłopca przyprowadziła do nas opieka społeczna, po tym jak jego młoda mama została zabrana do szpitala psychiatrycznego. Przeszła ciężkie załamanie nerwowe. Biegała między samochodami w centrum Lusaki z maleństwem na rękach, krzycząc, że chce, by zabił ją samochód, bo nic jej w życiu nie wyszło. Na szczęście przechodniom udało się powstrzymać kobietę i uratować oboje. Nie znamy historii mamy Mubiany, nie wiemy co lub kto doprowadził ją do tak desperackiego czynu, ale już zdążyliśmy się przekonać, jak wiele jej w życiu wyszło – jest Mubiana! Cudowny, prawda?

Mleko terapeutyczne

Ania

Andrzej Żuk

Fundusz im. Christophera Sakali

Chcemy, by to zło, jakie wpadło znienacka do życia naszego Domu, wywołało reakcję w postaci czynnego dobra. Ruszamy z Funduszem im. Christophera Sakali. Będziemy wspierali chore dzieci na odziale onkologicznym szpitala w Lusace, a w Kasisi stworzymy Centrum Talentów dając naszym podopiecznym przestrzeń do rozwoju i pielęgnowania swoich zainteresowań.